Faraday Kafesi
Faraday kafesi, bir ağ şeklinde örülmüş iletkenler ve metal ile kaplanmış ve içeriyi dışarıdaki elektro manyetik alanlardan koruyan bir koruma sistemidir. Bu sistemi İngiliz fizikçi Michael Faraday bulduğu için adına Faraday Kafesi denmiştir.
İstanbul Elektronik, 1995 yılından beri sürekli olarak tüm dünyada Faraday kafesi bina için yenilikçi koruyucu çözümler geliştirmektedir.
Biz mühendislerimizle tasarlamak ve geliştirmekteyiz. Firmamız 30 Ghz gelen ve 140 dB performans up ile tam frekans aralığında çözümler inşaa etmekteyiz.
Kalite ve dayanıklılık ödün vermeden teknik olağanüstü maliyetli kafesleri ve bileşenleri ile sonuçlanır.
Biz tasarım ve Ekranlı kapılar, prefabrik modüler kafesleri, folyo bazlı kafesleri, çadır ve koruyucu giysi üretimi. Ayrıca 24000 farklı EMI contalar, parmakşeritler, iletken bantlar, PCB koruyucu pencereler ve şeffaf folyo ekranlı petek havalandırma panelleri gibi EMI / RFI koruyucu ürünler geniş bir yelpazede çalışmaktayız.
Özel istemci çözümleri kendi standart ürünler zaman eşsiz kombinasyonu çoğu.
Veri merkezi
Yankısız odalar
MR odalar
Nöroloji laboratuvarı
Neuroscience laboratuvarları
EMC test laboratuarları
Kablosuz ürün testleri
EMI / RFI sunucu odaları korumalı
Hassas bilgiler koruma
EMP koruma
Hücresel iletişim cihazları
Bağışıklık ve emisyon test kabinleri
Bu kafes, bir takım Elektriksel iletken metaller ya da Ah ile kaplanmıştır. Bu iletkenler, kafesin içine Elektriğin girmesine ya da dışarı çıkmasına engel olur. Özetle, herhangi bir alanda elektriğin hapsedilmesine ve orada kalmasın da fırsat vermektedir. Böylece elektromanyetik dalgalara karşı geçirmezlik çok daha güçlü bir noktaya ulaşır. Dinlemez bir ortam oluşturulmuş olur.
Faraday kafesinin kolayca ve kısa yoldan en doğru anlatımı elektronların atomlarından ayrılması şeklinde ifade etmek gerekir. Bu sayede kapalı bir yüzeye sahip olan cisim içerisinde elektrik hapsolduğu zaman, elektronlar bölgede hareket eder ve sıfırlanıncaya kadar buna devam eder. Böylece bir yeniden dağılıma uğrar.
Faraday Kafesi Yapımı Hakkında Bilgi
Elektrik alanının sıfırlanması üzerinden, hareket etmelerinin nedenleri bütünüyle ortadan kalkar. Temel prensip olarak faraday kafesi bu şekilde çalışır. Bu doğrultuda topraklanmış olan ve kapalı bir metal küre iletken etki oluşturur. Özellikle kafes aralıkları çok küçük şekilde hazırlandığı zaman, iç kısma herhangi bir elektrik akışı sağlanır. Sadece geometrik yapılar değil aynı zamanda birçok farklı şekil üzerinden de faraday kafesi eşliğinde alan yaratmak mümkün. Böyle elektrik dış kısımda kalır ya da iç kısma hapsolmuş elektrik oradan dışarı çıkamaz.